Home Vegan receptenHoofdgerecht Gevulde aubergine met harissa

Gevulde aubergine met harissa

door Simone
0 reactie
Vegan koolhydraatarme gevulde aubergine met harissa

Ik was nooit echt fan van aubergine. De structuur stond me niet aan en ik vond het velletje zo aanwezig. Totdat ik laatst mijn eerste vegan BBQ hield en de miso aubergine met sesam probeerde uit het kookboek De compleet koolhydraatarme keuken van Jonno Proudfoot. Dit is overigens geen vegan kookboek, maar ik had die nog van voordat ik vegan werd. Er staan wel veel lekkere groenterecepten in! Anyway, ik ging de miso aubergine uit het boek maken en de structuur was zo anders! Lekker smeuïg en zacht. Al die tijd heb ik aubergine niet goed bereid, denk ik. Ik vond het daarom tijd om de aubergine een nieuwe kans te geven. Ik maakte deze vegan en koolhydraatarme gevulde aubergine uit de oven.

Gevulde aubergine met Midden-Oosters tintje

Voor deze vegan gevulde aubergine heb ik me laten inspireren door het Midden-Oosten. Voordat je de aubergines in de oven doet, besmeer je ze met harissa. Harissa is een (licht)pittige kruidenpasta en komt oorspronkelijk uit Tunesië. Het is een beetje te vergelijken met sambal, maar dan met andere smaken (denk aan komijn en koriander).

Als de aubergines uit de oven komen, beleg je ze met vegan gehakt, amandelen, en kikkererwten. Daar over heen doe je een dressing van tahin en munt. Tahin, ofwel sesampasta, wordt ook veel gebruikt in het Midden-Oosten en is gewoon in de supermarkt te koop. De liefhebber garneert de aubergines nog met wat extra munt.

Fan van Midden-Oosters?

Ik houd zelf van de Midden-Oosterse keukens omdat ze frisheid en kruidigheid goed weten te combineren. Ik heb me dan ook vaker laten inspireren door deze keukens. Bekijk ook eens de volgende recepten:

Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Laat een reactie achter