Getest: 5x taartjes van Piece of Joy

door Simone
Piece of Joy taart


Deze review van 5x taartjes van Piece of Joy is in samenwerking tot stand gekomen met Piece of Joy. Een samenwerking houdt nooit in dat ik niet eerlijk ben over de producten die ik krijg.

Éen van de mindere dingen aan vegan zijn, is dat er niet zo fantastisch veel aanbod is in de reguliere winkels met betrekking tot taart. Gelukkig biedt de webshop Piece of Joy wel vegan taartpunten aan! De taartjes zijn trouwens niet alleen vegan, ze zijn ook nog eens glutenvrij, sojavrij en vrij van (geraffineerde) suikers. Hier kunnen dus ook vegans met allergieën of dieetwensen terecht. Een mooie bijkomstigheid is ook nog dat de taartjes duurzaam verpakt worden.

Toen Piece of Joy mij vroeg wat taartjes te proeven, deed ik dat natuurlijk al te graag 😉 Ik mocht er vijf proeven:

  • Espresso Salted Caramel
  • White raspberry
  • Chocolade-hazelnootcrème
  • Rainbow cake
  • Salted chocolate caramel

De test

Espresso salted caramel

Ingrediënten: dadels, hazelnoten, kokosolie, cashewnoten, amandelmelk, agavesiroop, espresso, tapiocameel, zout, caramel, goudsbloem.

Review. Dit was het eerste taartje dat ik ging proeven. Ik wist niet zo heel goed wat ik moest verwachten, want ik heb nog maar weinig vegan taart gegeten sinds ik vegan ben. Eerste reactie? Wauw! Het smaakt precies naar klassieke mokkataart. Toevallig één van de taarten die ik graag at voordat ik vegan werd. Het is een smeuïig taartje. De salted caramel is niet zeer aanwezig, maar je proeft het wel. Dit stukje taart bevat overigens ook maar 18 gram koolhydraten, dus dit is ook geschikt voor mensen die koolhydraatarm moeten/willen eten.

White raspberry

Ingrediënten: dadels, havermout, maanzaad, kokosolie, kokosmeel, kokosmelk, agave, cacaoboter, santen, vanille, citroen, frambozen.

Review. Vrij stevig taartje, steviger dan de vorige. Ben jij een echte kokosfan? Dan is dit taartje voor jou! Het smaakt voornamelijk naar kokos. De framboos proef ik heel licht terug, wat ik wel jammer vind omdat dit in juist in de naam zit. Verder proef je duidelijk (aan de structuur van de bodem) dat er maanzaad in zit.

Chocolade-hazelnootcrème

Ingrediënten: dadels, kokosolie, kokosrasp, cashewnoten, hazelnoten, amandelmelk, agavesiroop, cacao, vanille, tapiocameel.

Review. Chocolade-hazelnoot is een klassieke combinatie, die erg geliefd is (ook door mij). Bekende producten hebben deze combinatie, denk aan Nutella en Ferrero Rocher. Deze producten zijn echter helaas niet vegan, maar dit taartje wel! Bij de eerste hap doet deze taartpunt je dan ook meteen aan die producten denken. Heerlijk! Het leuke aan dit taartje vind ik dat ze het niet bij de classic combo hebben gelaten, maar dat je ook een vleug kokos proeft door de kokosrasp die in de bodem zit. Wat origineler, en dat scoort bij mij punten.


Rainbow cake

Ingrediënten: dadels, cashewnoten, kokosolie, blauwe bessen, agave, citroen, tapioca, vanille, kokosmelk, butterfly pea, frambozen.

Review. Deze cake ziet er het meest fancy uit: hij heeft verschillende gekleurde laagjes met verschillende gekleurde bloemen erop. Dit taartpuntje smaakt veel meer naar framboos (en bosbessen) dan de white raspberry. In de bodem zit cashewnoot, maar het heeft geen heel aanwezige smaak omdat cashewnoot ook al van zichzelf zoet is. Als je een fruitig taartje zoekt, is dit je beste vriend!

Salted chocolate caramel

Ingrediënten: dadels, hazelnoten, kokosolie, cashewnoten, amandelmelk, agavesiroop, cacao, zout, tapiocameel, caramel.

Review. Deze taart lijkt best wel op de chocolade-hazelnootcrème taart. Alleen deze heeft een hazelnotenbodem (i.p.v. kokossmaak) en een vleugje zout (dat had de andere niet). Ook erg lekker!

Nog wat algemene punten

Wat me opviel aan de ingrediënten is dat ik eigenlijk niet echt iets zie staan wat ongezond is. Zo kun je dus “zondigen”… zonder te zondigen! De taartpunten lijken klein, maar ze vullen aardig. Dit komt waarschijnlijk door de noten en kokosolie.

Al met al: de taartpunten hebben me blij verrast en raad ik zeker aan! Ze doen de naam zeker eer aan.

De taartjes kun je kopen op de website van Piece of Joy én in Jumbo Nieuwkoop (lucky you als jij daar woont!)

Dit artikel bevat affiliatelinks. Als je op deze links klikt en iets bestelt, dan krijg ik daar commissie over. Daar betaal jij niets extra’s voor, maar zo krijg ik toch een beetje inkomsten voor de tijd en moeite die ik stop in onder andere het ontwikkelen van recepten, die ik altijd gratis met jou deel!

Dit vindt je misschien ook leuk/lekker