Home Vegan receptenHoofdgerecht Gepofte zoete aardappel met gerookte biet en Granny Smith

Gepofte zoete aardappel met gerookte biet en Granny Smith

door Simone
0 reactie
Gepofte zoete aardappel met gerookte biet en Granny Smith

Dit recept is z’n smaakbom en zó simpel, je hoeft er bijna niets voor te doen! Ik houd eigenlijk helemaal niet van bietjes, maar sinds ik een keer gerookte bietjes had gegeten, was ik om. De aarde-achtige smaak van de biet valt dan namelijk weg. Ik wilde er daarom graag nog zelf een recept mee maken. Ik besloot te gaan voor een smaakexplosie in een gepofte zoete aardappel.

Wat veroorzaakt die smaakexplosie dan? Ten eerste is de gepofte zoete aardappel extra zoet doordat het karamellisseert in de oven. Verder is de aardappel gevuld met de zure Granny Smith appel, die op zijn beurt weer is gemarineerd in gember. Dat klinkt als iets wat veel tijd kost, maar in feite schep je de appel om in gehakte gember. Walnoot zorgt voor een lichtbittere en nootachtig element en verse basilicum zorgt nog voor iets fris. En dan heb je natuurlijk nog de gerookte biet! De bietjes heb ik gerookt met een rookpistool, en ik begrijp dat niet elke thuiskok dit heeft. Je kunt dit heel makkelijk vervangen met liquid smoke. Duurt ook nog eens een stuk korter dan met een rookpistool.

Inspiratie nodig wat je nog met vloeibaar rookaroma kunt doen? Bekijk dan eens deze vegan pompoenpizza met hazelnoot en asperges (en gerookte biet :))

Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Dit vind je vast ook interessant

Laat een reactie achter