Home Vegan receptenBBQ Gegrilde little gem met wafu dressing

Gegrilde little gem met wafu dressing

door Simone
0 reactie
Gegrilde little gem met wafu dressing


“Gegrilde little gem? Hè? Wordt dat niet helemaal slap dan?” was mijn eerste gedachte toen ik voor het eerst van gegrilde little gem had gehoord. One way to find out, dacht ik. Ik kan je vertellen: het blijft verrassend knapperig! Zelfs de buitenste bladeren verslappen weinig, ondanks dat deze malser zijn dan de kern van de sla.

Gegrild: op de BBQ of grillpan

De little gem kun je grillen op twee manieren: op de BBQ en op een grillpan. Op de BBQ geeft het net wat meer rokerige smaak, maar je kunt dit natuurlijk ook makkelijk maken op een grillpan als het weer buiten wat minder is.

Wafu dressing

Dit recept bevat natuurlijk niet alleen maar gegrilde little gem, maar ook smaakmakers. De leidende smaakmaker is de wafu dressing. Wafu dressing is Japans en betekent letterlijk: dressing in Japanse stijl. De basis van de dressing bestaat uit sojasaus, mirin, rijstazijn en plantaardige olie, maar er bestaan veel variaties. Mijn variatie van de wafu dressing is gemaakt met gember en sesamolie.

Frisse garneringen

Om de umami smaak van de wafu dressing en de “grillsmaak” van de little gem te contrasteren, garneer je er de fris-pittige radijs en bosui bij.

De little gem nog meer pit geven? Strooi er nog wat extra sesamzaadjes en shichimi togarashi (te koop bij de toko!) over.

Meer vegan BBQ recepten?

Wil je meer vegan BBQ recepten inspiratie op doen? Bekijk dan ook eens mijn andere recepten:

Gegrilde little gem met wafu dressing
Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Laat een reactie achter

Dit vind je vast ook interessant