Cashewdip met Indonesische specerijen

door Simone

Dit recept is een beetje per ongeluk ontstaan. Ik had brood gebakken (ik maak vaak dit olijvenbrood) en ik maak daar vaak een eigen dip/smeersel bij. Ik heb een soort classic: een dip van cashew met basilicum. Er zaten alleen allemaal luizen op mijn basilicumplant en ik had geen zin om naar de supermarkt te gaan. Ik moest dus een beetje improviseren met wat ik thuis al had. Ik heb een enorme kruidenla, ik denk met wel meer dan 50 soorten kruiden, specerijen en dergelijke, dus dat moest wel goed komen. Ik besloot een dip te maken met Indonesische kruiden!

Indonesisch gekruide cashewdip

Print
Voorbereidingstijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

⬦ 150 gr cashewnoten
⬦ 1 tl gemalen koriander (=ketoembar)
⬦ 1 tl gember (=djahé)
⬦ 1 tl laos
⬦ 1 tl kurkuma (=koenjit)
⬦ 2 knoflookteentjes (of 1 tl knoflookpoeder)
⬦ 1 el extra vergine olijfolie
⬦ 50ml water + evt. meer

Instructies

  1. Snijd de knoflookteentjes fijn.
  2. Voeg alle ingrediënten toe in de hakmolen. Maal tot het een egaal mengsel wordt. Voeg meer water toe als je de dip minder grof wil hebben.

Notities

Benodigd: hakmolen/keukenmachine

Dit vindt je misschien ook leuk/lekker