Home Vegan receptenLunch Broodje pulled balsamico jackfruit met kiwi

Broodje pulled balsamico jackfruit met kiwi

door Simone
0 reactie


Ik heb een paar keer jackfruit geprobeerd, en ik vond het maar niets. Eerst had ik het zelf gemaakt, en vond ik het een vieze nasmaak hebben. Ik wilde het nog wel een kans geven, dus ik at het een keer bij een restaurant. Weer zat er die nasmaak aan. Toen kreeg ik de gouden tip dat ik jackfruit niet alleen goed moest afspoelen, maar ook twee keer (opnieuw, met koud water) moest koken om de smaak weg te krijgen. Zo geschiedde. Wonderbaarlijk was de jackfruit nu een stuk beter te behappen! Om het fruit definitief een kans te geven, besloot ik er zelf maar eens iets mee te verzinnen. Dat is een broodje pulled balsamico jackfruit geworden!

Pulled jackfruit

Onder veganisten is (pulled) jackfruit een klassieker. Niet alleen om pulled chicken of pulled pork na te bootsen, maar ook om bijvoorbeeld rendang na te maken. Jackfruit kan namelijk best een vlezige structuur krijgen.

Let wel op dat je jonge jackfruit koopt, en geen rijpe jackfruit. Jackfruit is namelijk een vrucht en is zoet als deze rijp is. De jonge jackfruit heeft weinig smaak en is juist heel goed te gebruiken voor hartige gerechten.

Balsamico, kiwi en walnoot

Voor dit recept maak ik geen (Aziatisch) vleesgerecht na. Ik wilde iets compleet anders maken dan al te vinden is op internet. De jackfruit meng je in dit recept met balsamicocrème (dus geen azijn! Dit is gewoon te koop in de supermarkt). Een soort Italiaanse twist dus.

Om het nog gekker te maken, beleg je je broodje pulled balsamico jackfruit met kiwi. Balsamico en kiwi zijn een heerlijke combinatie. De balsamico haalt het zoete uit de kiwi naar voren en vermindert het zure een beetje. Voor wat contrast voeg je de ietwat bittere walnoot toe.

Om het broodje nóg gezonder te maken, beleg je het met komkommer en kiemen. Lekker fris!

Gek op balsamico?

Houd jij ook echt van balsamico? Ik heb dan nog een aantal recepten die je dan vast ook heel lekker vindt:

Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Laat een reactie achter

Dit vind je vast ook interessant