Home Vegan receptenHoofdgerecht Bloemkoolsteak uit de oven met pistachekorst

Bloemkoolsteak uit de oven met pistachekorst

door Simone
0 reactie

Kennen jullie het kookprogramma Masterchef? Mijn vriend en ik keken altijd de Australische versie. Elke week kwam er een zogeheten mystery box voorbij. De jury had dan een doos met ingrediënten samengesteld en de kandidaten moesten er dan iets mee koken. Dit leek mijzelf hartstikke leuk omdat je júist creatief gaat nadenken als je een paar ingrediënten móet gebruiken. Mijn vriend maakte een “mystery box” van de volgende ingrediënten: witte chocolade, wortel, pistache, sojasaus, kaneel en bloemkool. Ik koos pistache, kaneel en bloemkool. Daaruit volgde een recept voor bloemkoolsteak uit de oven!

Deze bloemkoolsteak uit de oven is een fusion van Midden-Oosters en Nederlands eten. De bloemkool is namelijk gekruid met onder andere kaneel en kurkuma, en heeft een knapperige en lichtzoete korst van pistache. Kaneel vind je veel terug in zowel de Nederlandse keuken als in het Midden-Oosten. De bloemkoolsteak serveer je op een bedje van gestampte aardappel (dit is duidelijk het Nederlandse onderdeel)(en oké, “een bedje van gestampte aardappel klinkt niet zo fancy als ik zou willen). Om het extra voedzaam te maken, heb ik kidneybonen tussen de stamp gedaan, maar kikkererwten kunnen ook goed! Voor een frisse touch aan het gerecht, garneer je het met munt en granaatappel.

Tip!

Zoek je nog een meer recepten met aardappelstamp? Probeer eens deze vegan aardappelstamppot met Japanse twist!

Zoek je nog meer vegan Midden-Oosterse recepten? Probeer dan eens de volgende recepten:

Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Dit vind je vast ook interessant

Laat een reactie achter