Home Vegan receptenHoofdgerecht Bao buns met Koreaanse pulled oesterzwam

Bao buns met Koreaanse pulled oesterzwam

door Simone
0 reactie
Bao buns met Koreaanse pulled oesterzwam

Pas dit jaar maakte ik kennis met bao buns (ook wel gua bao) en ik vond het heerlijk! Het zijn eigenlijk een soort van open bapao’s en ze komen origineel uit Taiwan. Sinds ik de broodjes ken, koop ik ze altijd wel in als ik naar de toko ga. Omdat bao buns zo neutraal zijn (het is gewoon deeg), kun je ze eigenlijk vullen met alles wat je wilt. Voor dit recept heb ik me laten inspireren door de Koreaanse keuken (het is dus geen echt Koreaans recept).

Pulled oesterzwammen

Normaliter zit er in bao buns vaak gestoofd vlees. Gestoofd vlees kun je makkelijk nabootsen met plantaardige vleesvervangers, zoals jackfruit, sojabrokken of oesterzwammen. Ik koos voor dit recept voor het laatste en maakte de bao buns “pulled oesterzwammen”. Je kunt heel makkelijk draadjes van oesterzwammen trekken, dus dit is echt een van de meest geschikte producten om iets letterlijk “pulled” te maken. De oesterzwammen bak je in sesamolie en sojasaus, een typische combinatie in de Koreaanse keuken.

Toppings

Behalve de oesterzwammen beleg je de bao buns nog met radijs gemarineerd in gember, tauge, zwart sesamzaad en… pijnboompitten. Ja echt, ik kwam er achter dat Koreanen ook pijnboompitten eten – wat ik opmerkelijk vond want ik vind het typisch Mediterraans – en ik besloot dit dan ook in mijn recept op te nemen. Het is verrassend lekker!

De buns maak je lekker af met sriracha. Srirachasaus gebruiken ze volgens mij niet echt in Korea, maar bij dit recept past het wel goed. Wil je het meer Koreaans maken? Gebruik dan wat gochujang (eventueel aangelegd met wat water).

Simpel, snel & smaakvol

Dit recept is echt enorm geschikt voor als je een gerecht zoekt die simpel, snel en smaakvol is. Het enige wat je écht hoeft te doen, is namelijk de oesterzwam bakken en de radijs snijden. Voor de rest zorgen de ingrediënten zelf al voor veel smaak!

Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Dit vind je vast ook interessant

Laat een reactie achter