Bagels met gerookte wortel, balsamico en cashewcrème

door Simone

De ster van mijn dag qua eten is altijd het avondeten. Aan lunch en ontbijt besteed ik een stuk minder tijd. Als het maar snel en makkelijk is. Maar soms vind ik het hartstikke prima om uit te pakken met lunch. Deze keer werden het bagels met gerookte wortel.

Zelf bagels beleggen

Ik ben wel eens buiten de deur bagels gaan eten, maar ik vond ze toch altijd wel aan de prijzige kant voor wat je krijgt. Je betaalt vaak namelijk tussen de 6 en 8 euro voor één bagel, en na één bagel zit ik helaas nog niet vol. Dan maar zelf bagels beleggen!

Op de bagel van dit recept zit het volgende:

  • Gerookte wortel (of eigenlijk: wortel met liquid smoke)
  • Cashewcrème
  • Radijsjes
  • Kiemen
  • Balsamico crème (dus geen azijn. Ik bedoel deze. Dit is crème met balsamicosmaak, iets zoeter en dikker dan de azijn)
  • Nigellazaad

Waar kan je bagels kopen?

Bagels kun je gewoon in de reguliere supermarkt kopen. Bijvoorbeeld bij Albert Heijn en Jumbo. Je kunt ook losse bagels kopen bij Bagels & Beans, mocht je deze in de buurt hebben.

Liquid smoke voor de rooksmaak

Liquid smoke is vloeibaar rookaroma. Dit kun je niet in de supermarkt kopen. Dus ik snap dat je dit niet zomaar in huis hebt. Ik bestel meestal een grote fles bij Van Beekum Specerijen, maar je kan ook liquid smoke kopen in toko’s.

Wat nu als je dit echt niet hebt en toch een rooksmaak wil creëren? Je kunt dan ook gerookte paprikapoeder gebruiken. Dit is wel gewoon in de supermarkt te koop.

Recepten met een gerookt element

Ben je wel fan van dat rooksmaakje? Ik heb nog een stuk meer recepten met gerookt element:

Bagels met gerookte wortel, balsamico en cashew creme
Bagels met gerookte wortel, balsamico en cashew creme

Bagels met gerookte wortel, balsamico en cashewcrème

Print
Personen: 2 Voorbereidingstijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 4 afbakbagels
  • 1 winterpeen (ong. 250 gr)
  • 1 tl liquid smoke (heb je dit niet? Probeer dan eens 1 tl gerookte paprikapoeder)
  • 1 el sojasaus
  • 120 gr cashewnoten
  • 100 ml vegan kookroom
  • 4 - 5 radijsjes
  • balsamico crème (geen balsamico-azijn!)
  • nigellazaad
  • kiemen

Instructies

  1. Verwarm de oven voor volgens de instructie van de afbakbagels.
  2. Schil de winterpeen en schaaf er plakken van met een kaasschaaf. De plakken moeten ongeveer 1 a 2 mm dik zijn. Kook voor ongeveer 1 minuut (beetgaar).
  3. Meng 100 ml koud water, de liquid smoke en sojasaus in een kom. Leg de wortelplakken erin. Leg in de koelkast.
  4. Snijd de radijs in plakjes.
  5. Doe de bagels in de oven.
  6. Meng in een blender/keukenmachine de cashewnoten met de room tot een (groffe) crème. Voeg indien gewenst nog wat extra room toe.
  7. Beleg de bagels met de gerookte wortel, cashewcrème en radijs. Garneer met balsamicocrème, nigellazaad en kiemen.

Dit vindt je misschien ook leuk/lekker