Home Vegan receptenHoofdgerecht Avocadopasta met gerookte cherrytomaat

Avocadopasta met gerookte cherrytomaat

door Simone
0 reactie
Avocadopasta met gerookte cherrytomaat

Hebben jullie dat ook, dat als het warmer wordt, je niet zoveel zin hebt om te koken? Het is dan makkelijk om iets te gaan afhalen, maar dat is vaak ook ongezond. Daar heb ik dan óók weer geen zin in. Dan maar iets maken wat heel weinig moeite kost. Kan je het hélemaal met mij vinden? Dan is dit recept voor avocadopasta iets voor jou.

Snel pastarecept

Wat maakt dit recept zo snel en makkelijk? Je hoeft alleen maar een pan met pasta op te zetten, één ingrediënt te snijden en een paar ingrediënten de keukenmachine in te doen. Een kind kan de was doen.

Pasta met romige avocadosaus

Oké, avocadopasta klinkt wellicht wat misleidend, want de pasta is niet van avocado gemaakt. Wel zit er bij de tagliatelle die je maakt, een romige saus van avocado bij. Is weer een keer wat anders dan tomatensaus!

Als tegenhanger voor de frisse avocado, “marineer” je cherrytomaten met liquid smoke. Om het gerecht verder lekker zomers te houden, meng je mais door de pasta heen en garneer je de pasta met koriander. De liefhebber zou er nog tabasco op kunnen doen.

Makkelijk mee te nemen

Deze avocadopasta eet je lauwwarm, maar kun je ook prima koud eten. Dat laatste is juist lekker verfrissend. Omdat het ook koud te eten is, kun je het makkelijk meenemen naar een picknick of naar je werk.

Dit artikel bevat affiliatelinks. Als je op deze links klikt en iets bestelt, dan krijg ik daar commissie over. Daar betaal jij niets extra’s voor, maar zo krijg ik toch een beetje inkomsten voor de tijd en moeite die ik stop in onder andere het ontwikkelen van recepten, die ik altijd gratis met jou deel!

Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Laat een reactie achter